Behandelingen

In onze praktijk voeren wij de meest voorkomende behandelingen uit. Wij hebben ruime ervaring met angstige patiënten en cosmetische behandelingen. Wij hebben een mondhygieniste in dienst en diverse preventie-assistenten. Wij hanteren een strikt “no show” beleid.

Afspraak annuleren of verzetten

Het komt helaas steeds vaker voor dat patiënten zonder afmelding niet op een afspraak verschijnen of niet tijdig afzeggen. Dit worden ook wel “no shows” genoemd. Hoewel wij ons kunnen voorstellen dat er zich zich situaties kunnen voordoen waardoor een afspraak niet door kan gaan en het onmogelijk is om 24 uur voor de afspraak af te bellen, zien wij ons door het grote aantal no shows genoodzaakt een strenger ‘no-show beleid’ te volgen.

Als u een afspraak maakt bij onze tandarts, mondhygieniste of preventie assistent(e), wordt er een kamer (met behandelteam) gereserveerd. Wanneer de afspraak onverwacht niet doorgaat staat deze kamer leeg en staat er wel een behandelteam klaar die in die tijd geen zorg kan verlenen. Dat is erg vervelend, omdat we op dat tijdstip iemand anders hadden kunnen helpen. Goede mondzorg moet voor iedereen beschikbaar zijn. Daarom zetten we onze tijd graag zo goed mogelijk voor iedereen in.

Wat brengen wij in rekening?
Wij proberen in eerste instantie de vrijgekomen tijd alsnog op te vullen met patiënten die op onze bellijst staan. Als dat lukt brengen wij u geen kosten in rekening. Als dit echter niet lukt brengen wij u de gereserveerde tijd in rekening conform de hiervoor geldende landelijke richtlijnen. 

Vergeet uw afspraak dus niet!

Het is de verantwoordelijkheid van een patiënt om een afspraak goed te noteren, deze op te volgen of minimaal 24-uur van tevoren te verplaatsen. Op verzoek kan er bij de receptie een afspraakkaart worden verstrekt. Middels een e-mail kunnen wij uw helpen herinneren aan uw afspraak. Heeft u die onverhoopt niet ontvangen, dan betekent dat niet dat de afspraak niet doorgaat. Het versturen van afspraakherinneringen is een extra service die wij bieden. Het ontslaat u dus niet van uw eigen verantwoordelijkheid.

Kosteloos verplaatsen kan minimaal 24 uur vooraf

Indien u uiterlijk 24 uur vooraf contact opneemt, kunt u een gemaakte afspraak gegarandeerd kosteloos wijzigen. Wij hebben dan namelijk tijd om in de vrijgekomen tijd een andere patiënt in te plannen. Is de tijd vooraf korter? Neem dan toch zo snel mogelijk contact met ons op.